Uhkapelaamisen aiheuttamia haittoja

Vaikka uhkapelaaminen saattaa toki tuoda elämään jännitystä, sisältää se myös monenlaisia vaaroja. Osa uhkapelaajista on ajautunut erittäin vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin uhkapelaamisen vuoksi, kun kierrettä ei ole osattu katkaista ajoissa. Tästä syystä onkin tärkeää tunnistaa uhkapelaamiseen liittyvät vaaran merkit ajoissa, ennen kuin ajatuu pelaamisen vuoksi taloudelliseen umpikujaan.

Uhkapelaamisessa piilee myös vaaroja.

Uhkapelaamista ei koskaan pidä rahoittaa pikavipeillä

Kun uhkapelaaja alkaa menestyä pelaamisessa, alkaa hän yleensä käyttää peleissä aikaisempaa suurempia panoksia. Tällöin pelissä on paljon ja häviäminen voikin olla musertava isku. Moni uhkapelaaja onkin velkaantunut pahoin pelivelkojen vuoksi. Tällöin helposti saatavat pikavipit saattavat tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta tilanteen ratkaisemiseksi. Tällaisissa pikavipeissä on kuitenkin yleensä todella korkea korko, minkä vuoksi velka kasvaa nopeaa tahtia ja ellei pelaajan maksukykyisyys parane vähintään yhtä nopeasti, on alkuperäinen velka pian huomattavasti suurempi ja sen maksaminen entistä vaikeampaa. Jos oma taloudellinen tilanne huolettaa, kannattaakin hankkia ammatillista apua mahdollisimman nopeasti kierteen katkaisemiseksi.

Kulissien pystyssä pitäminen haittaa läheisiä ihmissuhteita

Moni uhkapelaaja haaveilee leveästä elämästä ja saattaa elää yli varojensa suurien pelivoittojen toivossa. Kun peleissä sitten meneekin odotettua huonommin, on monelle vaikea myöntää tappioitaan ja kulissien ylläpitäminen saattaakin tuntua erityisen tärkeältä. Tämä taas vaatii rahaa, minkä vuoksi pelaaja saattaa turvautua pikavippeihin tai jopa ajautua huonoon ja vaaralliseen seuraan.

Luuserin leima saattaa tuntua liian raskaalta ja pelottavalta, minkä vuoksi moni piilottelee ongelmiaan jopa läheisimmiltä ihmisiltä. Tämä saattaa aiheuttaa kitkaa parisuhteeseen ja aiheuttaa lopulta jopa avioeron. Kumppanin on vaikea luottaa henkilöön, joka saattaa yhtäkkiä pelata perheen ruokarahat tai jonka pelivelkojen vuoksi perhe on vaarassa menettää rakkaan kotinsa. Myöskään jatkuvat valheet eivät ole hyvä perusta luottamukselliselle pari- tai ystävyyssuhteelle – ja uhkapeluri saattaa turvautua valheisiin hieman turhankin usein, etenkin jos tietää, ettei perhe hyväksy hänen pelaamistaan. Uhkapeluri saattaa esimerkiksi valehdella menoistaan sanomalla, että on menossa ystävänsä luokse, vaikka onkin menossa kasinolle. Hän saattaa myös sortua vähättelemään peleissä häviämiään rahasummia. Jos uhkapeluri on koukussa nettipeleihin, saattaa hänellä pian ilmetä peliriippuvuuden lisäksi myös nettiriippuvuuden oireita.